fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 14:43

LG SoundPlate LAB540W

Μια δυνατή ηχοβάση με player και δίκτυο για να φρεσκάρει το ήχο και τις δυνατότητες της τηλεόρασή σας.

Είχαμε παρεξηγήσει τις ηχοβάσεις. Τελικά δεν είναι μόνο ένα «ράφι» για να τοποθετείς τη τηλεόραση επάνω του, είναι πολλά περισσότερα.

Οι κατασκευαστές έχουν περισσότερο χώρο, ως ηχείο, για να πετύχουν καλύτερο ήχο από τις ηχομπάρες, ενώ δεν κρύβουν τις περίτεχνες βάσεις των σημερινών τηλεοράσεων. Η ηχοβάση της LG, που δοκιμάσαμε τελευταία, έχει και άλλες αρετές. Εμπεριέχει ένα σύγχρονο Blu-ray player, δικτυακές δυνατότητες και άλλες ευκολίες. Έχει ύψος μόλις 39,5 χιλιοστά, σκούρα ασημί σχεδόν μεταλλική όψη στο επάνω μέρος και είναι 4.1 καναλιών.

Η κατασκευή της είναι στιβαρή αν και έχει βάρος μόλις 4,6 κιλά, ενώ μπορεί να δεχθεί μέχρι 55 ιντσών τηλεοράσεις. Εμείς τη δοκιμάσαμε με μια 32 ιντσών και τη κατευχαριστηθήκαμε. To υπογούφερ έχει ισχύ 160W, είναι ασύρματο και συνδέεται αυτόματα με τη κεντρική μονάδα. Είναι όμορφο στην εμφάνιση και έχει τη δική του τροφοδοσία.

Ο δίσκος τοποθετείται σε σχισμή στην πρόσοψη της ηχομπάρας και όχι σε συρταράκι. Υπάρχει eject πλήκτρο τόσο στο τηλεχειριστήριο όσο και στην ηχοβάση για την εξαγωγή του δίσκου. Επίσης στην επιφάνεια της ηχοβάσης υπάρχουν πλήκτρα αφής για τον έλεγχο του δίσκου όπως play, stop και αυξομείωση της έντασης.

Η μονάδα συνδέεται με το δίκτυο τόσο με Wi-Fi όσο και με καλώδιο LAN. Παρέχει μια πλήρη πλατφόρμα smart TV έχοντας προεγκατεστημένες αρκετές χρήσιμες εφαρμογές (apps) όπως είναι τα Spotify, YouTube, BBC iPlayer, Νοw TV και άλλες.

Υπάρχει, βέβαια, πάντα η δυνατότητα να κατεβάσουμε και άλλες apps από το «store» της LG. Επίσης όσοι διαθέτουν άλλες LG προϊόντα όπως smartphone ή τηλεόραση θα βρουν εφαρμογές (smart share) για να «μεταφέρουν» ασύρματα υλικά στην ηχοβάση όπως μουσικές, φωτο και ταινίες.

Eπιπλέον παρέχεται θύρα USB για να συνδέσουμε κινητό ή ταμπλέτα με συμβατότητα MTP, βέβαια «παίζει» και USB stickάκια ακόμη και φορμαρισμένα κατά NTFS για την αναπαραγωγή media αρχείων. Εκτός από τη USB στο πίσω μέρος έχουμε δύο (in και out) θύρες USB, μια οπτική είσοδο κατάλληλη για τις τηλεοράσεις που δεν έχουν HDMI με δυνατότητα ARC για τον ήχο της τηλεόρασης.

Παράλληλα παρέχει Bluetooth αλλά και είναι συμβατή με DLNA συσκευές του οικιακού μας δικτύου. Επομένως η «540» μπορεί να δεχθεί media αρχεία από πολλές πηγές τα οποία μπορούμε να ελέγχουμε και από app που θα κατεβάσουμε από το Google Play.


Από τα μενού μπορούμε να ρυθμίσουμε τις στάθμες των καναλιών, ενώ παρέχονται και επιλογές ισοστάθμισης όπως cinema, music ή game. Η εγκατάσταση της ηχοβάσης είναι πολύ εύκολη και κατανοητή. Τα μόνο καλώδια που θα «παρουσιαστούν» στο χώρο σας αυτά θα βρίσκονται πίσω από την τηλεόραση.

Η δοκιμή έγινε σ΄ ένα δωμάτιο 15 τ.μ. το οποίο το γέμισε με ήχο. Ανέλαβε να βελτιώσει τόσο τον ήχο της τηλεόρασης αλλά και να δημιουργήσει ένα αξιοπρεπές home cinema σύστημα. Ως Blu-ray player είναι εξαιρετικό με υψηλή ταχύτητα ανάγνωσης δίσκων, 3D δυνατότητα και παίζει σχεδόν όλα τα αρχεία βίντεο από mkv μέχρι ts, με ελληνικούς υπότιτλους. Στον ήχο έχουμε επίσης δυνατότητα αναπαραγωγής flac 192/24 αλλά και το πλήθος των πολυκάναλων φορμά των Dolby και DTS.

H αναπαραγωγή των αρχείων μπορεί να γίνει επίσης από τη USB ή από το δίκτυο. 

H SoundPlate 540 έχει σημαντικά πιο μεγάλο και ουσιαστικό ήχο από πολλές ηχομπάρες που κυκλοφορούν εκεί έξω, ακόμη και ακριβότερες. Διακρίνεται ο διαχωρισμός των καναλιών και πράγματι σχηματίζει, ως home cinema, surround ατμόσφαιρα. Παίζει δυνατά, σε σημείο που να αρχίσουν να ενοχλούνται οι γείτονες. Έχει όλα τα εχέγγυα να ικανοποιήσει τον χρήση της, ενώ θα φέρει όλες τις σύγχρονες δυνατότητες στην τηλεόρασή σας όσο παλιά κι αν είναι αυτή. Κυκλοφορεί σύντομα και εντυπωσιάζει.

ΥΠΕΡ
Smart TV
Κατασκευή
Blu-ray player


KATA
Δεν έχει AirPlay

ΣΧΟΛΙΟ
Μια εντυπωσιακή συσκευή νέας μορφής (ηχοβάση) κατάλληλη όχι μόνο να ακουμπήσετε την τηλεόραση σας, αλλά και να δημιουργήσετε ένα αξιοπρεπές μικρό home cinema με δυνατότητες.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΟΣ: Ηχοβάση με Blu-ray player, smart TV και DLNA
KANAΛΙΑ: 4.1
ΙΣΧΥΣ: 2x40W εμπρός, 2x40W surround και 1x160W υπογούφερ
EIΣΟΔΟΙ: 1xΗDMI-in, 1xΗDMI-out, 1xΟπτική, 1xLAN, 1xUSB, 1xΥποδοχή τροφοδοσίας
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΑΣΗΣ (ΠxYxB): 700x39,5x320 χλστ
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ YΠΟΓΟΥΦΕΡ (ΠxYxB): 178x378x437 χλστ.
BAΡΟΣ BAΣΗΣ: 4,6 κιλά
ΒΑΡΟΣ ΥΠΟΓΟΥΦΕΡ: 9 κιλά
ΤΙP01: Έρχεται με καλώδιο επέκτασης της USB


ΑΝΤΠΡΟΣΩΠΟΣ: LG Hellas, 801.11.200.900
TΙΜΗ: 599 ευρώ

FaLang translation system by Faboba