fbpx
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 00:00

KEF M500

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ KEF ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΗΧΕΙΩΝ «ΤΟ ΕΧΟΥΝ» ΚΑΙ ΕΔΩ.

Μια βόλτα στο μετρό με τα ακουστικά της KEF επί κεφαλής είναι αρκετή για να τραβήξετε τα βλέμματα. Ο συνδυασμός αλουμινίου και δέρματος αλλά και η αυστηρή γραμμή τους τα κάνουν ασυναγώνιστα. Έκανα το πείραμα με διάφορα ακουστικά, από τα P5 της B&W μέχρι τα Momentum On-Ear της Sennheiser.

Tα Μ500 της KEF τα κέρδισαν όλα, είχαμε τις περισσότερες... στροφές κεφαλιών προς το μέρος μας. Τελικά, η KEF τα κατέφερε, τα πρώτα της ακουστικά δείχνουν τόσο coοl, που θέλει τόλμη και θάρρος για να κυκλοφορείτε μʼ αυτά έξω. Έχουν, βλέπετε, και mobile χαρακτήρα, αφού δέχονται, εκτός από απλό καλώδιο, και άλλο ένα με ενσωματωμένο τηλεχειριστήριο και μικρόφωνο για iOS, ώστε να δέχονται κλήσεις. Το καλώδιο αποσπάται και εναλλάσσεται κατʼ επιλογή.

Επίσης, μέσα στη συσκευασία θα βρείτε σκληρό τσαντάκι μεταφοράς, μετατροπέα σε μεγάλο jack αλλά και διπλό mini jack για το αεροπλάνο. Τα καλώδια είναι επίπεδα, για να μην μπλέκονται, και είναι τερματισμένα σε επίχρυσα βύσματα. Το αλουμίνιο δημιουργεί υψηλό κοντράστ με το μαύρο υλικό που είναι σκεπασμένα η στέκα και τα μαξιλαράκια. Επίσης, αντίθεση στην αίσθηση της αφής κάνουν τα πολύ ζεστά μαξιλαράκια και τα κρύα αλουμινένια τμήματα.

Τα μαξιλαράκια είναι καλυμμένα με μαλακό δέρμα υψηλής ποιότητας, που βυθίζεται στο αφτί. Ο σχεδιασμός τούς επιτρέπει να διπλώνουν αρκετά, ώστε η μεταφορά τους να είναι εύκολη. Έχουν ένα είδος «μεντεσέ», που εφαρμόζει αυτόματα στα αφτιά τόση δύναμη όση αρκεί για να συγκρατούνται στη θέση τους.

Eίναι on ear ακουστικά, με οδηγούς διαμέτρου 40mm και αντίσταση 32Ω, έχουν καλή απομόνωση από τους εξωτερικούς θορύβους και εκπέμπουν πολυτέλεια. Μπορούν εύκολα να οδηγηθούν από smartphone ή ταμπλέτες, αλλά ένας ενισχυτής ακουστικών πάντα φτιάχνει τον ήχο όταν πρόκειται για hi-fi ακροάσεις. Γενικά, είναι εύκολα στη χρήση, είναι άνετα στο κεφάλι, αν και μερικές φορές έχεις την αίσθηση ότι δε στέκονται καλά.

Τα Μ500 τα δοκιμάζουμε εδώ και μήνες και επομένως τα γνωρίζουμε πολύ καλά. Τα έχουμε ακούσει με πολλούς ενισχυτές και κινητά. Στην αρχή δεν τα εκτιμήσαμε και τόσο, ηχητικά, πιθανόν να ήθελαν το σχετικό στρώσιμο. Προοδευτικά όμως μετατράπηκαν σε ένα υπέροχο σετ. Ο ήχος τους είναι τόσο φινετσάτος όσο δείχνουν, είναι καθαρός και γρήγορος, ενώ σχηματίζει μια σχετικά διευρυμένη στερεοφωνική σκηνή.

Ο ήχος τους εξαρτάται από την πηγή (ηχογράφηση). Όσο καλύτερα παίζει αυτή μουσική τόσο ανεβαίνουν και τα M500. Με άλλα λόγια, είναι ένα αποκαλυπτικό σετ με καλά στοιχεία, μπάσο, μεσαίες και καθαρές υψηλές, ενώ δεν παραμορφώνει στις υψηλές στάθμες. Η KEF μπήκε με το δεξί στο χώρο των ακουστικών, με ένα mobile σετ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σπίτι. Όσο για την τιμή τους; Υψηλή, αλλά εκεί βρίσκεται ο ανταγωνισμός.

KEF_M500-2.jpg

 


ΥΠΕΡ
Σχεδιασμός
Φορητότητα
Αποκαλυπτικά

KATA
Πολύ ευαίσθητο το δέρμα στα μαξιλαράκια


ΣΧΟΛΙΟ
Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές ηχείων ανακάλυψαν τα ακουστικά και οι πιο πολλοί δείχνουν να βρίσκονται στο σωστό δρόμο. Τα M500 είναι σχεδιαστικά και ηχητικά πετυχημένα, ώστε να μπορείς άνετα να ζήσεις μαζί τους.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΟΣ: Οn ear ακουστικά
ΕΜΠΕΔΗΣΗ: 32Ω
ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ: 103dB,(±4dB @1kHz)
KAΛΩΔΙΑ: Δύο, μήκους 1,3μ.
ΒΑΡΟΣ: 208 γρ.


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: ETYT
ΕΠΑΦΗ: 210.8003.980
ΤΙΜΗ: 300 ευρώ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Beyerdynamic Headzone Pro Pryma 01 headphones [Review] »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...