fbpx
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 15:49

LG 38UC99-W OΘΟΝΗ [Review]

 

Απέναντι σε 38 ίντσες: Ένα ξεχωριστό μέσο προβολής για ποικίλες εφαρμογές προτείνει η LG με την κυρτή ultrawide οθόνη της η οποία με την πρώτη ματιά εντυπωσιάζει από την μακρόστενη διαγώνιο των 38 ιντσών.

Μία χορταστική οθόνη. Για την ακρίβεια η διαγώνιος είναι 37,5 ίντσες, στοιχείο που σε καμία πρίπτωση δεν μειώνει την πληθωρική και χορταστική εικόνα της οθόνης που φιλοξενούμε. H 38UC99-W είναι ένα μόνιτορ ειδικών και απαιτητικών αποστολών. Θα αποτελέσει καταλυτικό εργαλείο για φωτογράφους, σχεδιαστήρια, επιτήρηση χώρων ή ακόμα και σε διαχείριση ιστοσελίδων και πολλαπλών εγγράφων.


Η βασική καταναλωτική προσέγγιση αφορά στους gamers, όπου θα καταστεί το απόλυτο μέσο προβολής, ενώ σε δεύτερη μοίρα αλλά διόλου άτοπη, κλέινει το μάτι σε όσους διαθέτουν τα βαλάντια για να έχουν απλά μια εντυπωσιακή οθόνη στο γραφείο τους. Η 38UC99-W χρησιμοποιεί πάνελ τεχνολογίας IPS, με εγγενή ανάλυση 3.840x1.600 pixels. Η LG κάνει λόγο για απόκριση 5ms (gray to gray), motion blur στο 1ms, κάλυψη του sRGB κατά 99%, μέγιστη φωτεινότητα 300 nits και mega αντίθεση με λόγο 1000:1. Διαθέτει επίσης τεχνολογία FreeSync που ανεβάζει την συχνότητα στα 75Hz, από τα τυπικά 60Hz, μέσω της θύρας DisplayPort
Η απόφαση της LG να αποποιηθεί το βαρετό μαύρο και να υιοθετήσει το λευκό φινίρισμα συνάδει με την φιλοσοφία της οθόνης, η οποία μπορεί επάξια να σταθεί σε ένα μοντέρνο περιβάλλον. Συγκριτικά με το μέγεθος της ελαχιστοποιημένο είναι και το πλαίσιο (bezel) το οποίο είναι μικρότερο του ενός εκατοστού. Εργονομικά δεν υπάρχουν ενστάσεις αφού καλύπτει τις βασικές απαιτήσεις συναρτήσει του μεγέθους της. Η οθόνη στηρίζεται σε μία τοξοειδή βάση (ανάλογης φιλοσοφίας σχεδίασης) και μπορεί να ρυθμιστεί σε ύψος με εύρος 11 εκατοστών, όπως επίσης και κατά τον οριζόντιο άξονα σε ένα τόξο 20 μοιρών (-5, +15).


Σε ότι αφορά στις θύρες επικοινωνίας διαθέτει διπλή HDMI 2.0, μια θύρα DisplayPort 1.2, δύο USB 3.0 και μια USB-C, που δύναται να χρησιμοποιηθούν και για γρήγορη φόρτωση. Χρηστική επίσης κρίνεται και η παρουσία των stereo ηχείων, ισχύος 2x10W, τα οποία πέρα της συμβατικής χρήσης τους, δύναται να αναπαράγουν μουσική μέσω streaming από φορητές συσκευές, βάσει του Bluetooth που διαθέτει η οθόνη.


Οι ενδείξεις επί της οθόνης ελέγχονται από έναν πολυδιακόπτη στο κέντρο του monitor και παρέχουν στο χρήστη 11 προ-επιλογές εικόνας, όλες τις βασικές ρυθμίσεις για την βελτιστοποίηση της θερμοκρασίας χρώματος, του συντελεστή διόρθωσης gamma, του χρώματος κ.α. Πέρα των άλλων το παρόν δίνει και η δυνατότητα PiP σε τέσσερα mode, ενώ οι συνολικές επιλογές για το μοίρασμα της οθόνης βάσει του Screen split 2.0, είναι 14. Σημειωτέον ότι η οθόνη συνοδεύεται από το τροφοδοτικό της, τους απαραίτηους drivers και δύο καλώδια, ένα DisplayPort και ένα HDMI.


ΦΑΡΔΙΑ-ΠΛΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΛΑ
Οι πρώτες εικόνες πείθουν για δύο κυρίως χαρακτηριστικά, μεγίστης σημασίας. Αφενός, ότι το monitor της LG διαθέτει αξιόλογη χρωματική ακρίβεια και ποιότητα και αφετέρου ότι η εξαιρετική επίστρωση της οθόνης δίνει μία πρωτόγνωρα ποιοτική και ξεκούραστη οπτική αίσθηση που θυμίζει εκείνη τυπωμένου ματ χαρτιού. Το χρωματικό εύρος υπερκαλύπτει το πρότυπο sRGB, ενώ και το φάσμα επιβεβαιώνει πως η οθόνη διαθέτει τον απαιτούμενο όγκο χρώματος. Είναι επίσης γρήγορο σε απόκριση, ελαχιστοποιημένη κηλίδα κίνησης και με ικανοποιητική συχνότητα ανανέωσης που θα αφήσει ακάλυπτους μόνο τους απαιτητικούς gamers που αναζητούν φρενήρεις συχνότητες σάρωσης άνω των 100Hz. Η κλίμακα του γκρι, αποδίδεται τυπικά για IPS οθόνη. Η σχετικά υψηλή στάθμη μαύρου δρα αρνητικά στην απολαβή υψηλής αντίθεσης, δεδομένου ότι η οθόνη διαθέτει ικανοποιητικά δυναμικά.


Σημαντικό επίσης στοιχείο είναι ότι οι προ-επιλογές εικόνας είναι ζηλευτά ζυγισμένες με αποτέλεσμα ο χρήστης να μην είναι υποχρεωμένος να προβεί σε περαιτέρω ρυθμίσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ότι ακόμα και η επιλογή «Custom» σε default ρύθμιση αποδίδει διαγράμματα αναφοράς σε ότι αφορά στην διαχείριση της κλίμακας του γκρι, τον συντελεστή gamma, τον dE και την θερμοκρασία χρώματος.


Εν κατακλείδι...
Προσθέτοντας σε όλα τα παραπάνω την αισθητική που δίνει η καμπύλη οθόνη, αλλά και η όλη σχεδίαση και ποιότητα κατασκευής, το συμέρασμα προκύπτει αξιωματικά. Το 38UC99-W αποτελεί ένα αξιόλογο σε απόδοση και χορταστικό σε διαγώνιο monitor με το ανάλογο τίμημα φυσικά.


Σχόλιο...
Σε απόλυτα πλαίσια και παρακάμπτοντας το κόστος, το 38UC99-W αποτελεί το ιδανικό monitor για σχεδιαστές αλλά και όσους αναζητούν απλά μία εντυπωσιακή σε διάσταση οθόνη.


Υπέρ
• Χρωματική απόδοση
• Ρυθμίσεις
• Σχεδίαση
• Συνδέσεις
• Ήχος

Κατά
• Στάθμη μαύρου
• Αντίθεση
• Τιμή


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΟΣ: Μόνιτορ 37.5 ιντσών W-QHD
PANEL: 3.840x1.600 pixels, LED LCD
ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΣΗΣ: 60Hz (75Hz FreeSync)
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ: 2xHDMI 2.0, 1x DisplayPort 1.2, 3xUSB (2x 3.0, 1x USB-C)
ΗΧΟΣ: 2.0 ch / 20W
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: 120W
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxΥxΒ): 830x449x279 χλστ. (με βάση)
ΒΑΡΟΣ: 9,2 κιλά (με βάση)
Αντιπρόσωπος: LG Hellas
Tιμή [market]: € 1.799

 

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
'Custom Home' Mode [10% window]
• Στάθμη μαύρου: 0.58 nits
• Στάθμη λευκού: 309 nits
• Λόγος αντίθεσης [ΑNSI]: 532:1
• Συντελεστής Gamma: 2.17
• Συντελεστής dE [gray]: 2.18
• Θερμοκρασία [100% λευκό]: 7.017 βαθμοί Kelvin
• Gamut [Rec 709]: 100%

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « LG 55UH950V LED LCD 4K TV [Review] Epson EH-LS10500 Προβολέας [Review] »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...