Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 08:35

Cardas Audio - Greek Audio

Δεν υπάρχει φίλος του ήχου και της μουσικής που να μη γνωρίζει το όνομα «Cardas». Τα καλώδια του George Cardas κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως.

Ο ίδιος, μετανάστης δεύτερης γενιάς, δημιούργησε επάνω στις γερές βάσεις που έθεσαν οι παππούδες του, που πριν από αυτόν, στη δεκαετία του ’20, έθεσαν τα θεμέλια του κολοσσού που ονομάζεται «20th Century Fox». Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στις φλέβες του κυλάει ελληνικό αίμα, κι ας ζει στην Αμερική, γι’ αυτό και επικοινωνήσαμε μαζί του. Ας αφήσουμε τον special guest του αφιερώματός μας να μας πει την ιστορία του με τα δικά του λόγια.


ΤΟ ΟΡΑΜΑ
Η Cardas Audio αποτελεί το φυσικό αποτέλεσμα των προσωπικών μου ενδιαφερόντων και της ανάγκης μου να προσφέρω στη μουσική βιομηχανία. Η επιχείρηση έχει γίνει πολυπρόσωπη, χάρη στους ποικίλους τρόπους με τους οποίους προσφέρει τις υπηρεσίες της στη βιομηχανία του high end audio.


Ειδικευόμαστε στην παραγωγή εξαιρετικά προσεγμένων υλικών και εξαρτημάτων που έχουν άμεση σχέση με την αναπαραγωγή του ήχου. Είμαστε περισσότερο γνωστοί για τους αγωγούς μας και για τα κορυφαία προϊόντα του είδους που αντικατοπτρίζουν το απόλυτο σε ό,τι αφορά την τεχνολογία των καλωδίων interconnect και ηχείων.


Προσωπικά, ενδιαφέρομαι τόσο για την παραγωγή όσο και -πολύ περισσότερο- για τη γνώση που προκύπτει από την παραγωγική διαδικασία. Στην πάροδο του χρόνου, μια μικρή βιοτεχνία όπως η δική μας περιστρέφεται γύρω από τους καρπούς αυτής της γνώσης, που την κυνηγώ μανιωδώς.

Αυτήν τη στιγμή κατασκευάζουμε τους χάλκινους και ασημένιους αγωγούς που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα high end καλώδια που παράγονται στην Αμερική. Επίσης, οι χάλκινες επαφές σύνδεσης καθώς και η διαδικασία της επιμετάλλωσης που χρησιμοποιούμε κινούνται σε εξίσου υψηλό επίπεδο με την ποιότητα των αγωγών μας.

Οι προσπάθειές μας να ελέγξουμε τους συντονισμούς και να διατηρήσουμε την αγνότητα του μουσικού σήματος μας έχουν οδηγήσει στη δραστηριοποίηση και σε άλλους, πολύπλοκους τομείς, όπως είναι η σχεδίαση χώρων ακρόασης και τα βοηθήματα ακοής.
Η οικογένεια Cardas θα εξακολουθεί να προσφέρει για όσο καιρό οι περφεξιονιστές θα αναζητούν την αρμονία στη μουσική.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
O George Cardas είναι ένας χαρισματικός μαθηματικός και ηλεκτρονικός, ενώ η αγάπη του για τη μουσική είναι υπεράνω πάσης αμφισβήτησης. Η κατάσταση που επικρατεί στο ίδιο του το σπίτι είναι ενδεικτική του πάθους του. Υπάρχουν μουσικά όργανα σε κάθε δωμάτιο.

Οι τοίχοι είναι «χτισμένοι» από δίσκους βινυλίου, ταινίες και CD. Στον προσωπικό του χώρο ακρόασης (Golden Trapagon room) υπάρχει ένα τσιμεντένιο ρακ, τα πόδια του οποίου διαπερνούν το δάπεδο για να στηριχτούν στο έδαφος. Παντού ολόγυρα υπάρχουν ηχεία, ενισχυτές, προενισχυτές, πικάπ, ψηφιακά player και εγγραφείς κάθε τύπου, όπως επίσης διάφορες συσκευές σε κατάσταση πρωτοτύπου.


Ο George ήταν ένας από αυτούς που έσπρωξαν το audio από το στάδιο του hi-fi σε αυτό του high end, ενώ βρίσκεται συνεχώς σε φάση αναζήτησης τρόπων για τη βελτίωση των συστημάτων εγγραφής και αναπαραγωγής του ήχου. Από πολύ νωρίς αναγνώρισε το πρόβλημα του συντονισμού των αγωγών και τον ήλεγξε ακολουθώντας μια ασυνήθιστη προσέγγιση. Αντί να επιβαρύνει τα καλώδια με θωρακίσεις από διηλεκτρικά υλικά, κατόρθωσε να εναρμονίσει γεωμετρικά τα καλύτερα υλικά που έχουμε αυτήν τη στιγμή στη διάθεσή μας. Τα σχέδιά του αποκαλύπτουν το θαυμάσιο συνδυασμό της λεπτομέρειας και της μουσικότητας.


Ο George έχει κατοχυρώσει αναρίθμητες πατέντες, ενώ συχνά συνεργάζεται και με άλλους κατασκευαστές που θέλουν να δημιουργήσουν καλύτερα ηχεία, ενισχυτές και ψηφιακά συστήματα μουσικής αποθήκευσης. Η τελευταία του ενασχόληση αφορά τη σχεδίαση «ηχείων αυτιού» επιπέδου audiophile. «Το να βοηθούμε τους μουσικούς να αναπαράγουν τη μουσική τους ανέκαθεν ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της Cardas Audio.»

 


To Clear είναι η ναυαρχίδα των interconnect του γνωστού κατασκευαστή. Αποτελεί την απόλυτη δήλωση του Cardas, για την οποία αφιέρωσε πάρα πολύ χρόνο. Στηρίζεται σε χάλκινους αγωγούς και σε διηλεκτρικά τεφλόν και... αέρα.

Το Clear Beyond είναι ακριβώς ό,τι υποδηλώνει το όνομά του. Ένα καλώδιο ηχείων που ξεπερνά τις απαιτήσεις οποιουδήποτε ηχείου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ypsilon Electronics - Greek Audio Rega 40 years Anniversary »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

 

 

MEMBERS OF...