fbpx
Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 10:12

Audio Veterans

Επισκεπτόμαστε την νέα στέγη των θρυλικών ηχείων Bowers & Wilkins στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αγία Παρασκευή.

 

Όταν ένας κύκλος κλείνει, ένα νέος ανοίγει. Έτσι όταν σταμάτησε τις δραστηριότητές της η ιστορική εταιρία Τηλεοπτική εκ Θεσσαλονίκης, που έφερνε για χρόνια τα ηχεία της B&W στην Ελλάδα, ξαφνικά χάθηκε ένας μεγάλος κατασκευαστής από την αγορά. Το κενό ήταν τεράστιο.

Η απουσία της B&W από την Ελλάδα κρατούσε για πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι μνηστήρες που την διεκδικούσαν ως αντιπροσωπία.

Σχεδόν όλοι είχαν στείλει e-mail στα κεντρικά για πληροφορίες. Όμως αυτή δεν ενέδιδε, δεν λύγιζε από τις προσφορές ή από τις πωλήσεις που της υπόσχονταν.

Ώσπου μια μέρα πληροφορηθήκαμε τα νέα, από την ίδια την B&W, σε μια συνάντησή μας στο εξωτερικό. Τα ηχεία μας θα τα διαθέτει στην Ελλάδα η Αudio Veterans. Άγνωστη τότε. Πώς να μην ήταν, αφού πρόκειται για νέα εταιρία του χώρου. Την Audio Veterans τη τρέχει ο Μάριος Ιωαννίδης, γιός του Αιμίλιου.

Οι παλιοί ιδιότητες B&W γνωρίζουν τον Αιμίλιο από την τεράστια εμπειρία που έχει στα B&W. Ξέρει να τα αποσυναρμολογεί και να τα δένει με κλειστά μάτια.

Μαζί με τα ηχεία η νέα εταιρία ανέλαβε τα ηλεκτρονικά της Rotel και τα high-end μοντέλα της Classe. Όλο το γκρουπ της B&W δηλαδή.

Οι εγκαταστάσεις της Audio Veterans βρίσκονται στην Αγία Παρασκευή, εκεί μπορεί κανείς να ακούσει για παράδειγμα τις δύο νέες σειρές ηχείων της B&W: Τα 600 S2 αλλά και τα CM S2, αφού τα ηχεία είναι πια διαθέσιμα.

Το μεγάλο σύστημα στο στούντιο της Audio Veterans αποτελείται από τα ηχεία 802 Diamond, τον προενισχυτή CP 800 και τους τελικούς μονομπλοκ CA-Μ600 της Classe.

Η Audio Veterans είναι μια νέα εταιρία από έναν νέο άνθρωπο… έχοντας όμως τις βετεράνικες πλάτες του πατέρα του και οριζομένων άλλων φίλων του καλού ήχου.


ΙNFO
Audio Veterans
211.0121616-17
www.audioveterans.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Studio Hi-Fi Diapason Ηχοέκφραση »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...