fbpx
Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2015 11:01

Sennheiser 70 χρόνια καινοτομίας

Το όνομα Sennheiser εδώ και δεκαετίες έχει γίνει συνώνυμο των προϊόντων υψηλής ποιότητας, του «αληθινού ήχου» και αναρίθμητων καινοτομιών που έχουν εισάγει νέα στανταρντς στην τεχνολογία του ήχου.

Αυτή τη χρονιά γιορτάζει τα 70 της χρόνια, παραμένοντας μία οικογενειακή επιχείρηση που σήμερα διοικείται από την τρίτη γενιά της οικογένειας Sennheiser, Danier Sennheiserκαι Dr. Andreas Sennheiser, εγγονούς του ιδρυτή της εταιρείας Prof. Dr. Fritz Sennheiser.

Ο κατάλογος των καινοτόμων προϊόντων της Sennheiserείναι πολύ μεγάλος και εντυπωσιακός. Η επίδραση της Sennheiser στην εξέλιξη της τεχνολογίας του ήχου, κατά τις τελευταίες επτά δεκαετίες, υπήρξε καθοριστική, ξεκινώντας από τα πρώτα ακουστικά HD 414 και την ασύρματη τεχνολογία του Digital 9000 System φτάνοντας σήμερα σε καινοτομίες όπως το MobileConnect, μία πρωτοποριακή λύση αποκλειστικά για άτομα με προβλήματα ακοής.

Οι αναρίθμητες πατέντες και βραβεία συμπεριλαμβανομένων ενός Emmy, ενός Grammy και ενός Oscar, μαρτυρούν τη μοναδική και πρωτοποριακή κατεύθυνση της εταιρείας.


Σύμφωνα με τον Andreas Sennheiser, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, τα προϊόντα Sennheiser δεν σταματούν να εντυπωσιάζουν τον κόσμο του ήχου, κι αυτό επειδή προχωρούν πέρα από τα συνηθισμένα στανταρτς.

Το ξεκίνημα

Η εταιρεία ιδρύθηκε την 1η Ιουνίου 1945 με την επωνυμία Laboratorium Wennebostel από τον Ηλεκτρολόγο Μηχανολόγο Prof. Dr. Fritz Sennheiser στο Wedemark κοντά στο Ανόβερο στη Γερμανία.

Αρχικά, η επιχείρηση παρήγαγε βολτόμετρα λυχνίας. Οι πωλήσεις πήγαιναν πολύ καλά, αλλά ο Fritz Sennheiser είχε άλλες φιλοδοξίες. Κατευθυνόμενος από την επιθυμία του να κατασκευάζει ποιοτικά προϊόντα και συγχρόνως να πειραματίζεται με νέες τεχνολογίες, σύντομα μετέτρεψε το εργαστήριο σ’ ένα χώρο που γεννούσε αδιάκοπα νέες λύσεις και ανακαλύψεις.
Σταδιακά η γκάμα των προϊόντων επεκτάθηκε και το 1947 η Sennheiser λάνσαρε το πρώτο της μικρόφωνο. Το 1956 ακολούθησε το πρώτο μικρόφωνο “shotgun” και ένα χρόνο αργότερα η εταιρεία παρήγαγε ήδη 100 διαφορετικούς τύπους προϊόντων. Στις αρχές του 1958 το Labor W μετονομάστηκε σε Sennheiser electronic – ένα όνομα που δέκα χρόνια αργότερα θα έκανε παγκόσμια αίσθηση με την παραγωγή του πρώτου ανοιχτού ακουστικού.

Δεύτερη και τρίτη γενιά Sennheiser

Το Μάιο του 1982 τα ηνία της εταιρείας πέρασαν στη δεύτερη γενιά και ο Prof. Dr. Jorg Sennheiser, γιος του Prof. Dr. Fritz Sennheiser, ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος.

Με την πάροδο των ετών ο Prof. Dr. Jorg Sennheiser εκσυγχρόνισε τη δομή της εταιρείας και πέτυχε διεθνή αναγνώριση με κορυφαίες εφαρμογές σε διάφορα πεδία της ακουστικής και νέα σημεία πωλήσεων και service ανά τον κόσμο.

Μία νέα μονάδα παραγωγής ανοίγει στο Tullamore στην Ιρλανδία και ένα υποκατάστημα για έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων στο Burbank της Καλιφόρνιας. Ακολούθησε ένα ακόμα εργοστάσιο στην Albuquerque στο Νέο Μεξικό, και η συνεργία με τη Δανέζικη William Demant Holding η οποία άνοιξε το δρόμο για την ίδρυση της Sennheiser Communications A/S το 2003.

Τον Ιούλιο του 2013 ο Daniel Sennheiser και ο Dr. Andreas Sennheiser, γιοί του Prof. Dr. Jorg Sennheiser, ανέλαβαν τη διοίκηση της Sennheiser Electronic GmbH & Co. KG.

Και οι δύο μοιράζονται την πρωτοποριακή φιλοσοφία του παππού τους και του πατέρα τους και το πάθος για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και την τελειότητα στον ήχο.
Χάρις σ’ αυτό το δημιουργικό πνεύμα το μικρό Labor W που γεννήθηκε στο Wedemark μεγάλωσε και έγινε παγκόσμιος παίκτης διατηρώντας τη συνεχή αύξηση του τζίρου εδώ και δεκαετίες.
Σήμερα η Sennheiser απασχολεί πάνω από 2.700 υπαλλήλους και περίπου οι μισοί από αυτούς εργάζονται στη Γερμανία.

Το 2013 η εταιρεία πέτυχε τζίρο ύψους 590,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Μία έξυπνη προσέγγιση στο μέλλον

Η Sennheiser, μία εταιρεία με πρωτοποριακή φιλοσοφία, θα συνεχίσει να παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία και την εξέλιξη των προϊόντων ήχου. Οι βάσεις έχουν ήδη μπει μετά τη δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων Innovation Campus στην έδρα της εταιρείας στο Wedemark που προγραμματίζεται να λειτουργήσουν τον Μάρτιο του 2015.
Ο Daniel Sennheiser εξηγεί «Στο κέντρο αυτό θα δουλέψουμε με σκοπό να δημιουργήσουμε μοναδικές και ακόμα πιο εξατομικευμένες εφαρμογές για τον ήχο». «Στο μέλλον θα επικεντρωθούμε ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη προϊόντων πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες των πελατών, οπουδήποτε προκύπτουν, σε μουσικές σκηνές, επαγγελματικά στούντιο παραγωγής, γραφεία ή απλά για το άκουσμα μουσικής και παράλληλα θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να πετύχουμε την ακουστική τελειότητα.»

Με ευέλικτα και έξυπνα προϊόντα η Sennheiser θα συνεχίσει να αναπτύσσει μελλοντικές λύσεις που επαναπροσδιορίζουν την τεχνολογία του ήχου.

Κατά τη διάρκεια του 2015 η Sennheiser θα παρουσιάζει κάθε μήνα στο online περιοδικό “Bluestage” συναρπαστικές ιστορίες για τα προϊόντα της και την ιστορία της εταιρείας. Περισσότερα στο http://de-de.sennheiser.com/bluestage-magazin

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΕΙSA Expert Magazines 2015-2016 EISA Awards 2015-2016 »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...