fbpx
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014 00:00

EISA Awards 2014-2015 HOME THEATRE DISPLAY & VIDEO

Tα βραβεία EISA Awards 2014-2015 για την εικόνα (Video)

 Canon_LEGRIA_Mini_X.jpg

EUROPEAN LIFESTYLE CAMCORDER 2014-2015
Canon LEGRIA mini X

canon.png


Η δεύτερη γενιά αυτής της μικρής κάμερας, οδηγεί τα καινοτόμα βήματα της Canon ακόμα παραπέρα. Η LEGRIA mini X είναι πολυδιάστατη, διαθέτει περιστρεφόμενη οθόνη αφής, ιδανική για selfie βίντεο, έχει στήριγμα που της επιτρέπει να τοποθετείται σε οποιαδήποτε επιφάνεια και ο υπερευρυγώνιος φακός των 170ο καλύπτει όλο το επίπεδο της δράσης. Είναι εφικτή η λήψη full HD βίντεο (25p και 50i) μέσω του φακού της Canon με φωτεινότητα f/2.8 και του αισθητήρα CMOS 1/2.3” με ανάλυση 12.8ΜΡ. Υποστηρίζονται κωδικοποιητές MP4 και AVCHD, μαζί με ασυμπίεστο στερεοφωνικό LPCM ήχο από το ενσωματωμένο μικρόφωνο. Στις υποδοχές περιλαμβάνονται μια 3.5mm για εξωτερικό μικρόφωνο, μια για ακουστικά, για mini-HDMI και για mini USB, ενώ η υποστήριξη Wi-Fi βοηθάει στην εύκολη μεταφορά αρχείων. Με την τελευταία λειτουργία, η LEGRIA mini X μπορεί να ελεγχθεί ασύρματα από smart συσκευή. Χάρη στην ευελιξία της, αποτελεί τον τέλειο σύντροφο για καθημερινές περιπέτειες.

epson.jpg

EUROPEAN HT PROJECTOR 2014-2015
Epson EH-TW9200W

epson.png


Για τους λάτρεις του κινηματογράφου, o Epson EH-TW9200W είναι ένας home cinema προβολέας που προσφέρει την απόλυτη εμπειρία θέασης. Ο Εpson EH-TW9200W συνδυάζει υποδειγματικά την μεγάλη εικόνα, την εύκολη εγκατάσταση και τη χρηστικότητα. Είναι τεχνολογίας Full HD LCD με φωτεινότητα 2.400 Lumens και δυναμική αντίθεση 600.000:1, ώστε να δημιουργεί καθηλωτικές (συμπεριλαμβανομένων 3D), γεμάτες με λεπτομέρεια, φωτεινότητα και απόδοση κίνησης -που μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω μέσω του συστήματος Frame Interpolation- εικόνες. Η εγκατάσταση υποβοηθείται από ένα φακό με οπτικό ζουμ 2.1x, έχοντας ευέλικτη οριζόντια και κατακόρυφη μετατόπιση. Ένας πομπός HD επιτρέπει στους χρήστες την ασύρματη προβολή HD περιεχομένου, χωρίς να χρειάζεται να συνδέσουμε άλλες συσκευές. Η λειτουργία του EH-TW9200W είναι πολύ ήσυχη και η εμφάνιση του «έξυπνη» ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σ΄ οποιοδήποτε δωμάτιο.

 

lg-55.jpg


EUROPEAN SMART TV 2014-2015
LG 55LB870V

lg-55.png


Με το λειτουργικό σύστημα webOS, είναι ασφαλές να πούμε ότι φέτος η LG επαναπροσδιόρισε την έννοια της Smart TV, προσφέροντας στο χρήστη μια απλή, ισχυρή, γρήγορη και -το σημαντικότερο- απολαυστική δικτυακή πλατφόρμα. Αυτό το νέο περιβάλλον χρήσης επιτρέπει πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο, είτε πρόκειται για εφαρμογές, αρχεία media, εξωτερικές συσκευές ή απλή μετάδοση καναλιών, καθώς επίσης και των ρυθμίσεων της τηλεόρασης, όλα εκτελούνται με αστραπιαία ταχύτητα. Ο έλεγχος γίνεται μέσω ενός επανασχεδιασμένου Magic Remote τηλεχειριστηρίου, ιδιαίτερα διαισθητικό, όπως για παράδειγμα ο τρόπος χρήσης του μοντέλου 55LB870V που αποτελεί μια ευπρόσδεκτη καινοτομία. Η ποιότητα εικόνας αυτής της 55 ιντσών τηλεόρασης είναι εξαιρετική, με ευκρινείς Full HD εικόνες και ευρεία γωνία θέασης, αλλά και με έναν συνολικό σχεδιασμό που χαρακτηρίζεται από το εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο (bezel) που είναι τόσο «έξυπνο» όσο η τηλεόραση.

LG_77EC980V.jpg


EUROPEAN HIGH-END TV 2014-2015
LG 77EC980V

lg-77.png


Με την 77EC980V, η LG είχε ως στόχο τις υψηλές επιδόσεις και το σχεδιασμό, και πέτυχε. Με κυρτή μορφή, τεχνολογία πάνελ WRGB OLED και Ultra HD ανάλυση, αυτή η 77 ιντσών high-end οθόνη παρουσιάζει με άνεση εντυπωσιακές εικόνες. Το κλειδί της τηλεόρασης είναι η αυτόφωτη τεχνολογία OLED, που εξασφαλίζει εκπληκτικές, με βαθύ μαύρο, υψηλή φωτεινότητα και γρήγορη, σαφή κίνηση εικόνες. Η επεξεργασία Colour Refiner της LG, διαχειρίζεται με επιδέξιο τρόπο τα χρώματα και οι αναβαθμισμένες HD εικόνες είναι οξείες και διάφανες. Η κυρτή οθόνη έχει ευρεία γωνία θέασης με μια μικρή μείωση της διαύγειας και της χρωματικής πιστότητας. Πέρα από τις κορυφαίες επιδόσεις η τηλεόραση διαθέτει τα πάντα που προσφέρει η LG σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της Smart TV πλατφόρμας webOS, παθητικό 3D, πλήθος εισόδων και επεκτάσεων καθώς και ένα κομψό, μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Εν ολίγοις, μια τηλεόραση επιπέδου αναφοράς.

 

Panasonic_DMP_BDT700.jpg

EUROPEAN BLU-RAY PLAYER 2014-2015
Panasonic DMP-BDT700

panasonic-bd.png


Το κορυφαίο Blu-ray player της Panasonic είναι το DMP-BDT700, που συνδυάζει κορυφαία ποιότητα εικόνας και ήχου για να χρησιμοποιηθεί σε ένα αναλόγων επιδόσεων σύστημα home cinema. H συσκευή φοράει το τελευταίο και το πιο βελτιωμένο τσιπσετ UniPhier που διαχωρίζει την επεξεργασία των σημάτων ήχου και εικόνας. Η συσκευή έχει τη δυνατότητα να απενεργοποιεί εντελώς τα κυκλώματα βίντεο για μουσικές αναζητήσεις. Παραδίδεται στις διακριτές 7.1 αναλογικές εξόδους audiophile ήχο. Πίσω από αυτές υπάρχουν μετατροπείς DAC επιπέδου 192ΚHz/32-bit, ενώ μπορούμε να «πάρουμε» ήχο και από ψηφιακές εξόδους. Η ποιότητα της εικόνας και του ήχου μπορεί να ρυθμιστεί σε βάθος μέσω επιλογών, για παράδειγμα μπορούμε να ελέγξουμε το χρώμα και το gamma. Οι Full HD εικόνες του Βlu-ray παρουσιάζονται με εντυπωσιακή λεπτομέρεια, ενώ το DMP-BDT700 μπορεί να τις κάνει upscale σε ανάλυση 4Κ σύμφωνα με την πιστοποίηση THX. Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά αυτού του κομψά σχεδιασμένου player είναι η ικανότητα του να παίζει αρχεία από εξωτερικά μέσα από τη USB, την υποδοχή κάρτας SD ή από το οικιακό μας δίκτυο (υποστηρίζει hi-res αρχεία FLAC και WAV), ενώ έχει και πρόσβαση στο πλούσιο περιεχόμενο της Smart TV πλατφόρμας Viera Connect της Panasonic. Συνολικά πρόκειται για ένα σύγχρονο, εξελιγμένο και μοναδικό player.

Panasonic_LUMIX_DMC_GH4.jpg

EUROPEAN PHOTO & VIDEO CAMERA 2014-2015
Panasonic LUMIX DMC-GH4

pana-lu.png


Η Panasonic LUMIX GH4 είναι μία από τις μηχανές με τα περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ο αισθητήρας Live MOS των 16ΜΡ αποτυπώνει υψηλής ποιότητας στατικές εικόνες, παράλληλα όμως προσφέρει δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4Κ. Δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να τραβήξουν υλικό αργής ή γρήγορης κίνησης, αξιοποιώντας εύρος frame rate μεταξύ 2fps και 96fps. Ο ήχος εγγράφεται και ελέγχεται με τη χρήση στερεοφωνικού μικροφώνου. Επίσης είναι εφικτή η έξοδος υψηλής ποιότητας, ασυμπίεστου σήματος 4Κ μέσω micro-HDMI (με προαιρετικό interface). Η GH4 ενσωματώνει ευκρινές OLED, ηλεκτρονικό σκόπευτρο, μια φωτεινή οθόνη 3” και στεγανοποιημένο σώμα από κράμα μαγνησίου που σχεδιάστηκε να αντέχει στην επαγγελματική χρήση.

Samsung_UE55H7000.jpg

EUROPEAN FULL HD TV 2014-2015
Samsung UE55H7000

samsung.png


H Samsung UE55H7000 προσφέρει την καλύτερη Full HD εικόνα στη κατηγορία της, για όσους δεν είναι ακόμη έτοιμοι να εισέλθουν στο χώρο της Ultra HD ανάλυσης. Η τηλεόραση έχει ακριβή χρώματα, υψηλή αντίθεση (χάρη στην τεχνολογία Micro Pro Dimming) αλλά και πλούσιες λεπτομέρειες με ομαλή κίνηση. Οι εικόνες της είναι ευκρινείς και κινηματογραφικές, ενώ παρέχονται πολλές επιλογές και ρυθμίσεις που επιτρέπουν στο χρήστη να τις προσαρμόσεις στις προτιμήσεις του. Κατά τη χρήση, το τηλεχειριστήριο Smart Touch Control καθιστά την πλοήγηση στα μενού και στη Smart TV πλατφόρμα πανεύκολη, ενώ ο τετραπύρηνος επεξεργαστής εξασφαλίζει γρήγορη απόκριση. Η ασύρματη διασυνδεσιμότητα της τηλεόραση προσδίδει πολλές ακόμη δυνατότητες από το οικιακό δίκτυο, από τα κινητά και τις ταμπλέτες, ενώ υπάρχει και πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Συνολικά είναι μια εξαιρετική τηλεόραση που είναι και όμορφη με την διακριτική Floating Canvas σχεδίαση της Samsung, ώστε να κρατάει τα μάτια μας επικεντρωμένα μόνο στην εικόνα.

Sony_FDR_AX100.jpg

EUROPEAN CAMCORDER 2014-2015
Sony FDR-AX100

sony4k.png


Οι χρήστες 4Κ Ultra HD τηλεοράσεων μπορούν να δημιουργήσουν πια το δικό τους 4Κ περιεχόμενο με την FDR-AX100 βιντεοκάμερα της Sony. Με κόμπακτ μορφή, ελαφριά σχεδίαση και με υψηλής ποιότητας εξαρτήματα η βιντεοκάμερα είναι ένα κορυφαίο εργαλείο για τον δημιουργικό χρήστη. Ο φακός είναι ο Carl Zeiss Vario-Sonnar T* που «βλέπει» έναν αισθητήρα εικόνας Exmor R CMOS της μίας ίντσας, ενώ προσφέρει οπτικό ζουμ 12x. Υπάρχουν πολλές λειτουργίες εγγραφής, τρία φίλτρα ND και εύκολες στη χρήση ρυθμίσεις που συνήθως συναντάμε μόνο σε επαγγελματικές βιντεοκάμερες. Ο επεξεργαστής είναι ο επαγγελματικού επιπέδου BIONZ X που υποστηρίζει εγγραφή 4K στα 25fps, Full HD στα 50 fps σε φορμά XAVCS, ενώ υπάρχει και δυνατότητα λήψης βίντεο σε αργή κίνηση στα 100 fps. Κατά τα άλλα έχουμε σκόπευτρο OLED, σύνδεση Wi-Fi με NFC, σταθεροποιητή εικόνας SteadyShot και επιλογή σκηνών, όλα αυτά κάνουν την FDR-AX100E ευχάριστη έκπληξη. Δεν έχετε 4Κ περιεχόμενο; Όχι πια...

Sony_KD_65X9005B.jpg

EUROPEAN 4K ULTRA HD TV 2014-2015
Sony KD-65X9005B

sony-tv.png


Μέγεθος, ήχος και ανάλυση Ultra HD, όλα σε ένα εκπληκτικό πακέτο, η Sony KD-65X9005B είναι ιδανική για όσους αναζητούν high-end συγκινήσεις μέγιστης απόλαυσης. Είτε βλέπετε τις δικές σας φωτογραφίες, βίντεο από upscale Blu-play και τηλεοπτικές εκπομπές ή συνεχούς ροής native 4K υλικό, αυτή η 65 ιντσών LED οθόνη εντυπωσιάζει, ιδιαίτερα με τον έλεγχο που εφαρμόζει η μηχανής εικόνας που διαθέτει. Η μοναδική τεχνολογία TRILUMINOS της Sony προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από φυσικά και ρεαλιστικά χρώματα, ενώ η επεξεργασία Χ-Tended Dynamic Range αυξάνει σημαντικά την αντίθεση. Η τηλεόραση έχει HDMI 2.0, ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή HEVC και συμβατότητα HDCP 2.2 που την καθιστούν έτοιμη για μελλοντικό 4K περιεχόμενο. Και έπειτα υπάρχει ο ήχος. Τα ηχεία της βρίσκονται σε κανονικές καμπίνες, ενώ τα Magnetic Fluid μεγάφωνα που φοράει της δίνουν εμφάνιση και καλό ήχο με βαθύ μπάσο, καθαρές υψηλές συχνότητες και επιδόσεις. Καμιά άλλη τηλεόραση δεν ακούγεται τόσο καλά. Εάν θέλετε περισσότερα μπάσα, υπάρχει και το ασύρματο subwoofer με κωδικό SWF-BR100 της Sony.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EISA Awards 2014-2015 HI-FI EISA Awards 2014-2015 Full List »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...