fbpx
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014 00:00

EISA Awards 2014-2015 HI-FI

Τα βραβεία EISA 2014-2015 για το Hi-Fi και το High-end Audio

 Asus_Essence_III.jpg

EUROPEAN USB DAC 2014-2015
Asus Essence III

ASUS-Essence-III.png


Έχοντας φήμη από το χώρο των υπολογιστών και από τις καλές της κάρτες ήχου, η ASUS μπόρεσε να δημιουργήσει ένα USB DAC με πραγματικές audiophile επιδόσεις. Ο λόγος για το Essence III, μια εξαιρετικά ευέλικτη συσκευή συμβατή με σήματα DSD (DSD64 και 128) μέσω θύρας USB, παρέχοντας ταυτόχρονα οπτική, ομοαξονική και AES/EBU ψηφιακές εισόδους. Τα αναλογικά στάδια της συσκευής είναι ιδιαίτερα εξελιγμένα, χρησιμοποιεί για τον έλεγχο της στάθμης βηματικό εξασθενητή και έχει dual-mono μετατροπείς DAC για την οδήγηση των XLR εξόδων της. Επίσης το Essence III φέρει μια ζυγισμένη (mini-XLR) έξοδο ακουστικών, κάτι που βρίσκουμε μόνο σε high-end ενισχυτές ακουστικών. Η απόδοσή του είναι καθαρή και αποφασιστική όπως ο σχεδιασμός της, με τίμιο και συναρπαστικό ήχο που θα κάνει πολλούς παραδοσιακούς hi-fi κατασκευαστές να κοκκινίσουν από ντροπή!

Avantgarde_Acoustic_ZERO_1.jpg

EUROPEAN HIGH-END AUDIO SOLUTION 2014-2015
Avantgarde Acoustic ZERO 1

Avantgarde-Acoustic-Zero-1.png


Ποιος είπε ότι τα ηχεία χοάνης θα πρέπει να είναι μεγάλα σε μέγεθος; Αυτά τα τριών δρόμων ενεργά ηχεία έχουν μόλις 104 εκατοστά ύψος και χυτή κομψή καμπίνα-περίβλημα βάθους 49 εκατοστών. Οι ενισχυτές τους είναι τροποποιημένες εκδόσεις των ενισχυτών X50 ισχύος 50W της εταιρείας. Υπάρχει ένας ενισχυτής για κάθε ένα μεγάφωνο-χοάνη συν ένας ακόμη τάξης D Hypex ισχύος 400W για το 30 εκατοστών γούφερ. Μόνο το ένα από τα δυο ηχεία οδηγείται με σήμα από τη πηγή, το άλλο συγχρονίζεται ασύρματα. Τα ZERO 1 είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα με επεξεργαστή 66-bit FPGA και 24-bit μετατροπείς DAC της Burr-Brown. Το μόνο που χρειάζονται είναι πηγή για να παίξουν. Επιπλέον δέχονται προαιρετική ρύθμιση DSP να προσαρμόσουμε τις επιδόσεις τους σύμφωνα με το χώρο μας. Με καθαρό και αεράτο ήχο, τα ZERO 1 αντιπροσωπεύουν ένα συναρπαστικό ηχητικό σύστημα που είναι φιλικό στο μάτι, στο αυτί και στη χρήση.

BW_683_S2_THEATRE.jpg


EUROPEAN LOUDSPEAKER SYSTEM 2014-2015
Bowers & Wilkins 683 S2 Theatre

BW-683-S2.png


Από τότε που τα πρώτα ηχεία της σειράς 600 κυκλοφόρησαν το 1995, η πιο δημοφιλής σειρά της B&W δέχεται πάντα την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών. Η νέα σειρά 600 S2 δεν αποτελεί εξαίρεση με όλα τα μοντέλα της να επωφελούνται από την τελευταία γενιά πλεκτού κώνου από Kevlar στα γούφερ/μιντρέιντζ. Στο λεπτού πάχους ηχείο δαπέδου 683 S2 το μεγάφωνο Kevlar συμπληρώνονται από ένα ζευγάρι γούφερ με κώνους αλουμινίου, ενώ τα υπόλοιπα μοντέλα όπως το 683, το μικρότερο 686, τα επιτοίχια surround ακόμη και το εντυπωσιακό κεντρικό HTM61 διαθέτουν το τελευταίας κατασκευής διπλού θόλου από αλουμίνιο τουίτερ. Τα ηχεία δαπέδου 683 S2 θα κοσμήσουν κάθε στερεοφωνικό σύστημα με ήχο υψηλής ποιότητας, σε συνδυασμό όμως με τα 686, HTM61 και ASW610XP (subwoofer) θα δημιουργήσουν ένα λαμπρό πολυκάναλο σύστημα.

DALI_RUBICON_LCR.jpg

EUROPEAN ON-WALL LOUDSPEAKER SYSTEM 2014-2015
DALI RUBICON LCR

DALI-RUBICON-LCR.png


Ένα ηχείο από τη δυνατή σειρά Rubicon της Δανέζικης εταιρίας που μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο είναι το LCR. Διαθέτει μια έκδοση της μονάδας υψηλών που ακούσαμε για πρώτη φορά στη σειρά Epicon. Το ηχείο φέρει ένα τουίτερ μαλακού θόλου 29 χιλιοστών και ένα τουίτερ ταινίας 17x45mm τοποθετημένα σε μια επιφάνεια πάχους μόλις 1 χιλιοστά. Αυτή η υβριδική διάταξη των τουίτερ είναι «περιστρεφόμενη», ώστε να διασπείρει τον ήχο μέσα στο δωμάτιο αν το ηχείο τοποθετηθεί οριζόντια, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία sweet-spot. Το γούφερ 16,5 εκατοστών με κώνο από ίνες ξύλου, ενώ στο πίσω μέρος του ηχείου «τρέχουν» δύο κρυφές bass-reflex σωλήνες για ενίσχυση των χαμηλών. Είναι ένα κομψό και ευέλικτο ηχείο τοίχου (μπορεί επίσης να τοποθετηθεί σε βάση ή ράφι), μια αποτελεσματική λύση τόσο για στερεοφωνικό και πολυκάναλο ήχο.

iFi_nano_iDSD.jpg

EUROPEAN HI-FI ACCESSORY 2014-2015
iFi nano iDSD

iFi-nano-iDSD.png


Όμορφοι ήχοι μπορούν άνετα να προέρχονται από πολύ μικρές συσκευές, όπως αποδεικνύει το nano iDSD της iFi. Αυτό το USB DAC τροφοδοτείται από εσωτερική μπαταρία λιθίου που φορτίζεται μέσω USB, προσφέροντας έως και 10 ώρες αναπαραγωγής με τα περισσότερα ακουστικά της αγοράς ή από τις RCA εξόδους του. Το nano iDSD μπορεί να παίξει μουσικά αρχεία υψηλής ανάλυσης έως 32-bit/384KHz DXD και τετραπλής ταχύτητας DSD256, ενώ μπορεί ακόμη να συνδεθεί απευθείας με smartphone ή ταμπλέτα (iOS/Android) για αυτό το σκοπό. Τα χαρακτηριστικά του κάνουν λόγο για ακριβέστατα ρολόγια και ενισχυτή ακουστικών ισχύος 80mW, αλλά το πιο σημαντικό στοιχείο του είναι ο εντυπωσιακά γλυκός και εμπνευσμένος ήχος που το κάνει αξέχαστο. Είναι η hi-fi ευκαιρία της χρονιάς!

JBL_Authentics_L16.jpg

EUROPEAN COMPACT HI-FI SYSTEM 2014-2015
JBL Authentics L16

JBL-Authentics-L16.png


Με στιλ που θυμίζει το θρυλικό ηχείο βάσης L100 Century που κυκλοφόρησε το 1970 η JBL, αυτό το ηχητικό σύστημα ενιαίας καμπίνας από καρυδιά φέρει τρία μεγάφωνα ανά κανάλι που τροφοδοτούνται από έναν ενισχυτή 50W. Το Authentics L16 υποστηρίζει ασύρματη αναπαραγωγή μουσικής μέσω AirPlay για τα προϊόντα της Apple, DLNA για χρήστες Android, αλλά και Bluetooth με NFC. Υπάρχουν ακόμη θύρες USB για φόρτιση κινητών, ενώ είναι συμβατό με φορτιστή Qi για τις συσκευές που τον υποστηρίζουν. Για τους λάτρεις των πικάπ, υπάρχει μια είσοδος RCA που εναλλάσσεται μεταξύ line-in, phono MM ή MC. Η επεξεργασία του σήματος είναι επιπέδου 24-bit/96ΚHz, ενώ υπάρχει και η τεχνολογία Clari-Fi της Harman, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ποιότητα των συμπιεσμένων αρχείων μουσικής. Ένα κλασικής ομορφιάς δικτυακό ηχητικό σύστημα με άπειρες δυνατότητες και με εξαιρετικές ηχητικές επιδόσεις που θα κυριαρχήσει στο σαλόνι σας.

Kef_Reference_5.jpg

EUROPEAN HIGH-END AUDIO 2014-2015
KEF Reference 5

KEF-Reference-5.png


Για πάνω από 40 χρόνια η κορυφαία σειρά της KEF, με την ονομασία «Reference», είναι μια άσκηση υψηλής ηλεκτροακουστικής τεχνολογίας και μηχανικής. Φέτος η KEF δημιούργησε πέντε νέα μοντέλα ηχείων «Reference». Κυκλοφορούν σε όψη Piano Black, Satin American Walnut και Luxury Gloss Rosewood. Το μοντέλο Reference 5 έχει ύψος 1,35 μέτρα και είναι η ναυαρχίδα της σειράς. Αυτά συνδυάζουν τέσσερα νέας σχεδίασης γούφερ των 6,5 ιντσών, με όμορφα τερματισμένους στο σασί κώνους αλουμινίου ώστε να ταιριάζουν με το ομοκεντρικό μεγάφωνο Uni-Q. Έτσι παρέχουν έναν εξαιρετικά εντυπωσιακό και ρεαλιστικό ήχο. Αυτό, συν την υψηλή σε σχέση με το μέσο όρο ευαισθησία, την εξαιρετική έκταση του μπάσου και την όμορφη εμφάνιση τους καθιστούν τα Reference 5 άξιους νικητές του βραβείου High-End Audio της EISA.

Marantz_SA8005_PM8005.jpg

EUROPEAN STEREO SYSTEM 2014-2015
Marantz SA8005/PM8005

Marantz-SA8005-PM8005.png


Αποδεικνύοντας ότι οι ανεξάρτητες στερεοφωνικές συσκευές μπορούν να φιλοξενήσουν πλήθος δυνατοτήτων και λειτουργιών σε ένα ενιαίο σασί, το SACD player με την ονομασία SA8005 της Marantz είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό player. Δε δίνει μόνο νέα πνοή στα CD, αλλά εμπεριέχει όλων των ειδών τις ψηφιακές εισόδους, συμπεριλαμβανομένης USB που παίζει DSD, ώστε να εξυπηρετεί όλες τις ψηφιακές μας απαιτήσεις και ανάγκες. Αυτό το player/DAC είναι ιδανικό να συνεργαστεί με τον ολοκληρωμένο ενισχυτή PM8005 ισχύος 70W/8Ω που έχει phone stage MM της Marantz. Ως σύνολο οι δύο αυτές συσκευές έχουν αυξημένη ευελιξία. Ο μεταξένιος και ο πλούσιος σε λεπτομέρειες ήχος του συστήματος είναι κάτι περισσότερο από την ακριβότερη σειρά Premium της Marantz, είναι ένα εντυπωσιακό χαρμάνι επιδόσεων και τιμής.

OPPO_PM_1.jpg

EUROPEAN HI-FI HEADPHONE 2014-2015
OPPO PM-1

OPPO-PM-1.png


Μπορεί να είναι τα πρώτα ακουστικά μιας εταιρείας που δεν έχει ιστορικό στο χώρο, αλλά με αυτά τα ανοιχτά, ισοδυναμικής σχεδίασης κάνει το καλύτερο ντεμπούτο. Υψηλής μηχανικής, κάθε ένας οδηγός των PM1 είναι ένα μαγνητοστατικό πάνελ επτά λεπτών στρωμάτων. Το διάφραγμα σχηματίζεται με επίπεδους αγωγούς αλουμινίου και από στις δύο πλευρές. Επιπλέον, οι αγωγοί αυτοί ακολουθούν ένα μοτίβο μορφής σπείρας για να μεγιστοποιηθεί η διάδοση και η ομαλότητα της κινητήριας δύναμης. Είναι μια σχεδίαση που όχι μόνο εξοικονομεί βάρος, αλλά μια που πραγματοποιεί ένα τεράστιο άλμα στο θέμα της ευαισθησίας σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Έχουν εξαιρετικές χαμηλές και γενικά ένα πλούσια εύγεστο ήχο κάνοντας τα PM-1 να χαρακτηριστούν ως τα πιο συναρπαστικά νέα ακουστικά που κυκλοφόρησαν φέτος.

PJ_Xtension_9_Evolution.jpg

EUROPEAN ANALOGUE SOURCE 2014-2015
Pro-Ject Xtension 9 Evolution SuperPack

Pro-Ject-Xtension-9-Evolution-Superpack.png


Η Pro-Ject ξεκίνησε τη σειρά Xtension το 2009 με το Xtension 12, ένα σχετικά μεγάλο πικάπ σχεδιασμένο να δέχεται βραχίονες 12 ιντσών. Το νέο SuperPack είναι πιο μαζεμένο και πιο φιλικό για το ρακ μας, έρχεται δε εφοδιασμένο με την τελευταία έκδοση του μονοκόμματου βραχίονα ανθρακονημάτων 9CC Evolution και με την κορυφαία κεφαλή Black κινητού πηνίου της σειράς Quintet της Ortofon. Το αποτέλεσμα είναι ένα πικάπ που ακούγεται ομαλό και σίγουρο, ικανό να χωθεί αποτελεσματικά βαθιά μέσα στα αυλάκια για την αναζήτηση της λεπτομέρειας. Προσθέστε σ’ αυτά σαφήνεια, διαύγεια και μια μουσική παρουσίαση που ακούγεται συμπαγής αλλά και με τσαμπουκά όταν το απαιτεί η ηχογράφηση. Το Xtension 9 Evolution SuperPack είναι ένα πλήρες βινυλιακό σύστημα που αξίζει τα χρήματα του.

Sony_HAP_1ZES.jpg

EUROPEAN DIGITAL SOURCE 2014-2015
Sony HAP-Z1ES

Sony-HAP-1ZES.png


Η πολυεθνική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τα μεγάλα ορόσημα του ήχου, όπως το επαναστατικό Walkman, το compact disc και το SACD, κάνει τώρα μια νέα κίνηση ώστε να επαναφέρει το hi-fi στο ευρύ κοινό. Για αυτό το σκοπό δημιούργησε τη νέα κατηγορία προϊόντων «hi-res audio». Ανάμεσα σ΄ αυτά ξεχωρίζει το HAP-Z1ES που παίζει αρχεία μουσικής υψηλής ανάλυσης και έχει ενσωματωμένο σκληρό δίσκο 1TB με δυνατότητα επέκτασή του με USB. Το HAP-Z1ES συνδέεται με το οικιακό μας δίκτυο μέσω Ethernet ή Wi-Fi, έχει διαδικτυακό ραδιόφωνο «πιάνοντας» την πλατφόρμα vTuner και αναπαράγει αρχεία μουσικής απευθείας από τον σκληρό δίσκο για πραγματικά συνεπείς και αυτόνομες επιδόσεις. Το HAP-Z1ES ηχεί με πλούσια δυναμικά και μεγάλη στερεοφωνική εικόνα, παίζοντας DSD με λειτουργία upsampling. Είναι η τέλεια ψηφιακή πηγή για όλα τα hi-res αρχεία μουσικής.

Samsung_M7.jpg

EUROPEAN MULTIROOM SYSTEM 2014-2015
Samsung M7

Samsung-M7.png


Αυτό το κομψό, σφηνοειδούς μορφής δικτυακό ασύρματο ενεργό ηχείο έχει έναν άσσο στο μανίκι του. Μπορούμε όχι μόνο να του streamάρουμε μουσική από ένα πλήθος πηγών και υπηρεσιών όπως Spotify ή Deezer, αλλά μπορούμε να το ελέγχουμε και μέσω της Multiroom app της Samsung από tablet ή smartphone. Χρησιμοποιούμε όσα ηχεία θέλουμε για να δημιουργήσουμε ηχητικά συστήματα τύπου multiroom. Το ηχείο εμπεριέχει δύο τουίτερ 19 χιλιοστών, δύο οδηγούς μιντρέιντζ 56 χιλιοστών και ένα γούφερ 10 εκατοστών. Υπάρχει συνδεσιμότητα Bluetooth, ρυθμιστικά αφής για τον έλεγχο της έντασης και ικανότητα αποκωδικοποίησης αρχείων FLAC έως 44,1ΚHz/16-bit. Το ηχείο έχει πλούσιο, γεμάτο και με όγκο ήχο ικανό να καλύψει ένα δωμάτιο και είναι σε θέση να παίξει και πολύ δυνατά όταν του ζητηθεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EISA Awards 2014-2015 HOME THEATRE AUDIO EISA Awards 2014-2015 HOME THEATRE DISPLAY & VIDEO »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...