fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 15:51

Studio Hi-Fi Diapason

Ένας πολυχώρος, ένα στέκι, ένα καθημερινό σημείο συνάντησης των απαιτητικών αλλά και των νεοεισερχομένων στο θαυμαστό κόσμο του ήχου.

Με πολύ μεράκι, πείρα και αγάπη για την μουσική ο κ. Χρήστος Κοψιάς δημιούργησε έναν ηχότοπο έκτασης 350 τ.μ. που απλώνεται σε τρία επίπεδα έχοντας αρκετούς χώρους ακρόασης.

Πρόκειται για ένα φιλόξενο μουσικό περιβάλλον με συστήματα και δίσκους, που απευθύνεται σε έμπειρους, σε απαιτητικούς αλλά και σε νέους ακροατές.

Στην Ηλιουπόλεως, κοντά στη Γυμναστική Ακαδημία, το στούντιο Diapason είναι ένα κόσμημα που φωτίζει τη γειτονιά με πολιτισμό και μουσικές αναζητήσεις. Η πορεία του κ. Χρήστου ξεκινάει το ’70 ως νέος ηλεκτρονικός στις τηλεοράσεις Salora, το ‘80 τον βρίσκει στην Saba τη τότε αντιπροσωπία των B&W, Rotel και Luxman στην Ελλάδα.

Το μικρόβιο του hi-fi είχε ήδη εισβάλει στα αυτιά του, έτσι τα επόμενα χρόνια έβαλε στόχο να ασχοληθεί περισσότερο με τη στερεοφωνία παρά με τις τηλεοράσεις. Αν και το πρώτο δικό του κατάστημα ήταν service τηλεοράσεων, αυτός στερεοφωνικά έφτιαχνε.

Εκεί έγιναν και οι πρώτες πωλήσεις όπως για παράδειγμα των μικρών ηχείων DM303 και 601 S1 της B&W. Η ζωή τον οδήγησε σ’ ένα στενάκι δίπλα στον κινηματογράφο ΝΑΝΑ στη Δάφνη, όμως το όνειρό για τα μεγάλα και τα ωραία συστήματα έκαιγε μέσα του.

Πρόσφατα το έκανε πραγματικότητα, ιδρύοντας έναν μεγαλειώδη χώρο, αυτό της σημερινής Diapason. Εκεί μπορεί κανείς να ακούσει κορυφαία μοντέλα Devialet, Burmester, Clearaudio, Epos, Magnepan, Pro-ject, Wilson, Yamaha, Quad και πολλά άλλα.

Χρόνο και όρεξη να έχετε για πειραματισμούς. Ναι, ο κ. Χρήστος δεν είναι αντιπρόσωπος, είναι ένας από τους ελάχιστους στο χώρο που δεν εμπλέκεται με εισαγωγές. Διαλέγει αυτός τα μηχανήματα που θέλει να τοποθετήσει στα ρακ της Diapason για επίδειξη και -δόξα τω Θεό- η Ελληνική αγορά είναι γεμάτη με τα καλύτερα.

Στην Diapason κάνουν σεμινάρια εταιρίες ήχου, δίνουν το ραντεβού τους οι ειδικοί του χώρου, κυκλοφορούν κατασκευαστές που επισκέπτονται την Ελλάδα, ενώ μπορείς να συναντήσεις από τον Ορφέα έως κάποιον που ψάχνει να αλλάξει την Ortofon του.

Λειτουργεί τμήμα home cinema, γωνία με σπάνια βινύλια που είναι η άλλη λατρεία του κ. Χρήστου (παίζει και μουσική) αλλά και mobile audio για όσους ψάχνονται με ακουστικά.

Οι διαφορετικοί χώροι ακρόασης αλλά και οι διαφορετικές προτάσεις που υπάρχουν σε συνεχή επίδειξη στη Diapason, την καθιστούν ένα ξεχωριστό τόπο συνάντησης μουσικής, τεχνολογίας και πολιτισμού που τόσο ανάγκη έχει αυτή πόλη.


ΙΝFO
Studio Hi-Fi Diapason
Λ. Ηλιουπόλεως 101, Δάφνη
Τηλ.: 210.9765076
site: www.studiohi-fi.gr

 

FaLang translation system by Faboba